Myynninmallinnus vähittäiskaupan brändille

Vähittäiskaupan mainostajalle toteutettiin syksyllä 2019 mittaus, jossa analysoitiin mediaan tehtyjen investointien tuottoa (ROI) vuosina 2017-2019. Mittauksessa tarkasteltiin lyhyen aikavälin tuottoa ja otettiin huomioon mediainvestointien, tarjousten, jakelukanavan muutosten, pyhien, sään ja kilpailijoiden toimien vaikutukset.

Media - suurin myynnin ajuri

Tarkastellulla aikavälillä brändin arvo määritti 73 % -osuuden myymälämyynneistä ja tehdyt mediainvestoinnit selittivät 24% muiden tekijöiden vaikutusten jäädessä  yhteensä kolmeen prosenttiin. Mediainvestointien tuomasta myynnistä tv-mainonta oli toiseksi suurin ajuri heti suoramainonnan jälkeen. Tv:n spottimainonta toi 18 % ja sponsorointi yhden prosentin aikavälin myynneistä.

Tv tuottaa korkean ROI:n

Kun tarkasteluun otetaan mukaan käytetyt investoinnit, huomataan, että erityisesti Discoveryn kanavilla mainostaminen on todella kustannustehokasta. ROI on 12,5 mikä tarkoittaa, että sijoitettu euro saadaan takaisin 12,5 kertaisena. Tv-mainonnan ROI ylipäätään on todella hyvällä tasolla tuottaen investoinnin takaisin 9,6 kertaisena.

 

Huomioitavaa on myös, että tv-kampanjoiden teho jatkuu vielä kampanjan jälkeen: kampanjaa seuraavalle viikolle siirtyy 30 % vaikutuksista. Lisäksi ylipanostamisen vaaraa ei ole vaan suuretkin panostukset kannattavat: suurella panostuksella saa suuren myynnin.

Olympialaisten sponsoroinnilla huipputuloksiin

Tarkastelujaksolle osui myös Pyeonchangin talviolympialaiset, joissa mainostajalla oli ohjelmasponsorina. Tällä ajanjaksolla saavutettiin huipputulokset: investoinnin tuotto oli peräti 14 kertainen! Olympiasponsorointi on myös käytännön esimerkki siitä kuinka suuret panostukset myös tuottavat merkittävästi enemmän.

 

 

 

Yritys

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) on globaali media- ja viihdeyhtiö, jonka kanaviin Suomessa kuuluvat vapaasti katsottavat tv-kanavat TV5, Kutonen, Frii ja TLC ja suoratoistopalvelut HBO Max ja discovery+. Yhtiöllä on lisäksi Suomessa maksukanavat Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Travel Channel ja Food Channel sekä urheilukanavat Eurosport 1 ja Eurosport 2.

 

Yhteystiedot

Warner Bros. Discovery
Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki
Meclu Business Baana, 2 krs.
 
Vaihde: +358 20 787 0850
Y-tunnus: 1776464-8